lauantai 25. syyskuuta 2010

TOKO-tuloksia



Osallistuimme ensimmäiseen voittajaluokan kokeeseen syyskuun alussa. Koe oli Etelä-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuskoe Hämeenlinnassa, johon meidän ei edes pitänyt alunperin osallistua. Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistyksen joukkueeseen tarvittiin kuitenkin yllättäen yksi ylemmän luokan koirakko, joten suostuin osallistumaan voittajaluokkaan viikkoa ennalta suunniteltua aikaisemmin. Ja kyllä kannatti! Tuloksena VOI1 273p. ja sij. 1/5. Kaiken lisäksi KHN:n joukkue, johon mekin kuuluimme, voitti Etelä-Hämeen kennelpiirin joukkuemestaruuden!

Hyppynouto meni nollille, kun Dani kiersi esteen lähtiessään hakemaan minun aivan vinoon heittämääni kapulaa. Muutoin arvosanat vaihteliva 8-10 välillä. Erityisen kivalta tuntui, että saimme ehkäpä voittajaluokan hankalimmista liikkeistä, ruudusta ja tunnarista, täydet kympit. Ja Dani pysyi kivassa vireessä koko suorituksen ajan. Olin todella tyytyväinen, mutta myös yllättynyt Danin upeasta suorituksesta.

Seuraava koe olikin viikon päästä Espoossa. Kyseessä oli Golden Ringin toko-mestaruuskoe. Mietin tuon ykköstuloksen saamisen jälkeen, kannattaisiko meidän kisata enää lainkaan voittajaluokassa. Mutta päädyin siihen, että mennään nyt vaan, kun kerran oli ilmoittauduttu. Ja se kannatti jälleen! Vaikka Dani nollasi sekä hyppynoudon että liikkeestä istumisen, onnistuimme saamaan ykköstuloksen pistein 257. Muista liikkeistä kun saimme pääasiassa 9-10. Dani oli lopulta voittajaluokan paras kultainennoutaja, joten saimme lisäksi Auran Nuuskun Malja -kiertopalkinnon! On se vaan aika taitava tokoilija <3



Syyskuun viimeisenä viikonloppuna suuntasimme jälleen Espooseen. Tällä kertaa kyseessä oli Uudenmaan Noutajakoirayhdistyksen toko-mestaruuskoe. Ja Danilla oli mahdollisuus saada TK3-koulari.

Ruutu oli sijoitettu keskelle kenttää, mutta se ei Danin hahmottamista haitannut. Minun orientaationi oli kuitenkin aivan metsässä. Dani suuntasi upeasti ja vauhdikkaasti ruutuun, mutta minä annoin pysähtymiskäskyn aivan liian myöhään. Olin kuitenkin katsovinani, että Dani mahtui ruutuun, vaikkakin ajautui melko taakse, ja käskin sen maahan. Pettymys oli suuri, kun kävellessäni kohti ruutua huomasin, että Dani oli puoliksi ulkona ja ruutu siis auttamatta nollilla.

Dani teki tasaisen varmaa työtä läpi kokeen, vaikka liikkeestä istuminen meni jälleen nollille (edes kaksoiskäsky ei auttanut). Hyppynouto sujui tällä kertaa lievästi vinoa perusasentoa lukuunottamatta mallikkasti ja siitä olin tosi tyytyväinen. Muutenkin olin erittäin tyytyväinen koiran suoritukseen, omaan suoritukseeni olin puolestani hyvin pettynyt. Ilman tuota minun ruudun hahmottamisongelmaa oltaisiin hyvinkin voitu saada se viimeinen ykkönen tänään. Nyt siis tuloksena VOI3 217p. ja sij. 2/4.

Suureksi yllätyksekseni Danista tuli kaikesta huolimatta Uudenmaan Noutajakoirayhdistyksen vuoden 2010 TOKO-mestari, joten kovin pettyneenä ei kisoista tarvinut lähteä. En ollut ajatellut alunperin kerätä Danille TK3-koularia, enkä todennäköisesti tee niin nytkään, vaikka meillä on jo kaksi ykköstä plakkarissa.

Seuraavaksi alkaakin EVL:ssä uutena tulevien liikkeiden harjoittelu. Niin ja se pilkun viilaus sitten kaikessa muussa tekemisessä. Jostain syystä Dani on viime aikoina ollut todella epävarma liikkestä istumisessa, joten sille täytyy nyt tehdä jotain. Mutta onpas taas mukavaa päästä täysillä opettelemaan kaikenlaisia uusia liikkeitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti